Daca va ganditi sa angajati personal din Asia, E.M.A. recomanda cu caldura muncitorii nepalezi si chiar garanteaza, ca forta de munca din Nepal este cea mai viabila solutie in suplinirea actualei nevoi a Romaniei, de personal dedicat, serios si stabil.

Domeniile de muncă recomandate de Consulta E.M.A., pentru angajatii nepalezi sunt: 

 • Domeniul Agriculturii — Deoarece 80% din economia Nepalului se bazeaza pe agricultura, resursa umana nepaleza este experimentata si obisnuita cu munca in aer liber fiind experimentati in a lucra atat cu suport mecanizat cat si fara.
 • Domeniul Construcțiilor — De multe ori o traditie predata din tata in fiu, Nepal se poate mandrii cu muncitori experimentati in toate domeniile constructiilor: zidari, faiantari, zugravi, betonisti, asfaltisti, electricieni cat si operatori cu experienta pentru diferite masinarii din domeniul constructiilor.
 • Domeniul Fabricilor producătoare de: textile, îmbrăcăminte, mâncare, etc. — Meticulozitatea, rabdarea si dorinta de munca propulseaza muncitorii nepalezi pe locul unu in aceasta industrie.
 • Domeniul HoReCa — Datorita caracterului lor prietenos si rabdator, respectului pentru oameni si mancare, nepalezii sunt deja recunoscuti si apreciati in Romania in acest domeniu, existand deja o comunitate numeroasa de nepalezi care lucreaza in: hoteluri, restaurante, cluburi, shawormerii, patiserii, etc.

Generalitati despre Nepal

Nepalul este o tara din Asia de Sud situata intre China in partea de Nord si India pe toate celelalte 3 parti. Casa celui mai inalt munte din lume, Muntele Everest.

Cu o populatie de 26,4 milioane de locuitori, Nepalul este o tara multietinica, avand peste 100 de comunitati cu limbi si dialecte diferite.
Religia, este la fel de variata ca si populatia: budisti, hindusi, samanisti, etc.

Avand o experienta culturala dobandita inca din nastere, nepalezii sunt firi flexibile, mereu cu zambetul pe buze, cu o reala dorinta de a multumii pe toate lumea din jur lor.

Rabdatori, intelegatori si empatici, nepalezii pun munca pe primul loc dupa familie, care de fapt chiar este principalul lor beneficiar.

Mancarea Nepalezilor si Obiceiurile de Viata

Fiind o tara saraca, majoritatea populatiei locuieste la sat, avand ierarhii si casturi pentru fiecare categorie sociala.

Casatoriile sunt aranjate de parinti iar tinerele familii au obiceiul de a locui cu parintii barbatului, fratii, unchii, bunicii si uneori chiar si strabunicii acestuia.

Barbatii sunt cei care lucrreaza, incepand sa-si sustina familia inca din frageda adolescenta. Femeile sunt retrase si de regula stau acasa avand grija de copii si de casa, gatind si asistand batranii familiei in viata de zi cu zi.
Cultura nepaleză este un pic diferită de a noastră.

Iată câteva fapte interesante despre cultura alimentară în Nepal:

 • Nepalezii consideră că alimentele și mâncatul sunt toate divine și alimentele ar trebui să fie consumate într-un mod vesel;
 • Dieta principală a oamenilor in Nepal, este Dal, Bhat și Tarkari-tradus ca linte, orez și legume currie;
 • In cea mai mare parte a tarii, nepalezii mannaca de 2 ori pe zi, in general la 10 dimineata si 8 seara intre mese luand scurte gustari formate din paine, legume, ceai;
 • Carnea consumata de nepalezi este puiul si cea a caprelor si ovinelor masculine. Vacile sunt considerate sacre pentru nepalezi, acestia nemancand carnea de vaca.

Obiceiurile Nepalezilor

 • Nepalezii mananca cu mana, intotdeauna cea dreapta, stanga fiind folosita la toaleta;
 • Sa pasesti peste mancare este considerat o lipsa toatala de respect; la fel si a-ti arata talpile unei alte persoane;
 • Daca atingi apa, mancarea, farfuria sau paharul altei persoane, aceste vor fi considerate "contaminate", astfel ca nepalezii nu isi ating unul altuia mancarea;
 • Munca este considerata o onoare pentru barbati si modul in care o executa este ca un cod de onoare pentru muncitorii nepalezi.

Daca doriti mai multe detalii despre procesul de recrutare a fortei de munca din Nepal, puteti oricand sa ne CONTACTATI. Unul din consultantii nostrii va fi dedicat exclusiv, dumneavoastra pe toata durata recrutarii, oferindu-va logistica si suportul necesar pentru un process usor si benefic afacerii dumneavoastra.

domenii de activitate

Agricultură

Construcții

Fabrici Producătoare — Textile, Îmbrăcăminte, Mâncare

HoReCa

Angajăm

 rugăm   alăturați celei mai mari platforme de forță de muncă străină din România.

Aplică Acum