Muncitori Calificati si Necalificati din India.

Daca va ganditi sa angajati personal din Asia, C.E.M.A. va recomanda cu incredere muncitorii din India pentru urmatoarele domenii de activitate:

  • Domeniul Agriculturii — o parte importanta din economia Indiei se bazeaza pe agricultura, majoritatea oamenilor lucrand acest domeniu pentru uz personal sau de la varste fragede cu scopul de a-si sustine familiile.
  • Domeniul Construcțiilor — De multe ori o traditie predata din tata in fiu cat si in scoli dedicate, domeniul constructiilor in India se mandreste cu muncitori experimentati in toate domeniile constructilor: zidari, faiantari, zugravi, betonisti, asfaltisti, electricieni cat si operatori cu experienta pentru diferite masinarii din acest domeniu.
  • Domeniul Fabricilor producătoare de: textile, îmbrăcăminte, mâncare, etc. — Meticulozitatea, rabdarea si dorinta de munca propulseaza muncitorii indieni pe locul unu in aceasta industrie.
  • Domeniul IT — Indieni sunt bine cusnosctuti pentru talentul lor in IT, aceasta fiind o importanta si respectata industrie in India. Puteti gasii specialisti experimentati in toate domeniile IT-ului: Website designeri, Programatori, etc.

GENERALITATI DESPRE INDIA

India este tara care ocupa cea mai mare parte a Asiei de Sud fiind formata din 29 de state, 6 teritorii de uniune (putin abilitate) si teritoriul capitalei Delhi care include teritoriul capitala New Delhi, capitala Indiei.

India se intinde pe o suprafata de 1,222,550 km patrati avand aproximativ o treime din totala populatie a lumii, fiind a 2-a cea mai populata tara, dupa China cu o populatie de aproximativ 1,387,037,000, dintre care peste 68% apta de munca, 50% din populatia tarii avand sub 30 de ani.

India este una dintre cele mai diversificata tara etnic, avand numeroase secte si religii segregate in sute de caste si triburi cu limbi si dialecte variate.

Hindi este limba cel mai comun vorbita in India, fiind de altfel si limba oficiala a guvernului. Limba vorbita de majoritatea indienilor cat si in domeniul businessului si al educatiei este insa engleza.

Religia principala in India este hinduismul (79,80% din populație), urmată de islam (14,23%). Un procent mic din locuitorii statului sunt: crestini (2,30%), sikhism (1,72%),budism (0,70%) si jainism (0,36%).

Clima in India este asemanatoare climei din Romania fiind predominant tropical—musoica si avand 4 anotimpuri.

MANCAREA SI OBICEIURILE DE VIATA ALE INDIENILOR

Familia ocupa un loc primordial in viata indienilor, barbatii avand datoria de a avea grija de varstnicii familiei, de nevasta si copii, familiile numeroase traind impreuna in aceeasi casa in pace si armonie.

Avand o cultura bazata pe munca si familie, indienii se acomodeaza usor muncilor grele, fiind recunoscatori pentru oportunitatea data si extrem de seriosi in indeplinirea sarcinilor de munca.

Agricultura si constructiile sunt cele mai vaste industrii in India, in tara existand scoli profesionale axate pe specializarea in toate sectoarele aferente acestora.

Meseria transmisa de multe ori din tata in fiu este predata de la o varsta frageda baietilor, iar copii sunt obisnuiti cu ideea de munca in afara tarii, intrucat indienii au calatorit intotdeauna in afara tarii lor pentru munca sau negot sustinandu-si familiile de la distanta.

OBICEIURILE INDIENILOR:

  • Indienii mananca cu mana, intotdeauna cea dreapta, stanga fiind folosita la toaleta;
  • Sa pasesti peste mancare este considerat o lipsa toatala de respect; la fel si a-ti arata talpile unei alte persoane;
  • Vaca este considerat animal sacru si nu se sacrifica sau mananca;
  • Intre 20% si 40% din populatia Indiei este vegetariana.

Mesele principale ale indienilor sunt compuse in general din grâul, orezul Basmati și legumele cu chana (grau de Bengal).

Mâncarea este bogata in curry și condimente, inclusiv ghimbir, coriandru, cardamom, turmeric, ardei iute și scorțișoară. Chutneys – condimente groase și spread-uri obținute din fructe și legume asortate, cum ar fi tamarindul, roșiile și menta, cilantro și alte ierburi – sunt folosite generos în gătitul indian. Non Vegetarienii consuma miel si pui.

Daca doriti mai multe detalii despre procesul de recrutare a fortei de munca din Nepal, puteti oricand sa ne  . Unul din consultantii nostrii va fi dedicat exclusiv, dumneavoastra pe toata durata recrutarii, oferindu-va logistica si suportul necesar pentru un process usor si benefic afacerii dumneavoastra.